Återblick – Digital Storträff Kvalitet OnLine – Favoriter i repris

Åter högsta betyg på våra onlinemöten i Zoom 4,5 av 5,0.  Programpunkter DEL 1: Nyheter och fördjupning  IP Livsmedel DEL 2:Hållbara förpackningar DEL 2: Hållbarhet- Leverantörsbedömning/Leverantörskrav DEL 3: Nyheter i FSSC 22000 ver 5.1 ————————————— DEL1: FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL NYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJADE GÄLLA FROM 1 JAN 2021 […]

Återblick – HACCP för IP Livsmedel – live online

Den 9 februari 2021 var det dags för nätverksträffen HACCP för IP Livsmedel. Morgonens föreläsare och expert var Anna Linse Löfgren, revisor på Intertek. Ett tiotal deltagare från flera olika spännande företag deltog på denna träff inom nätverksgruppen IP Livsmedel. Vad tyckte deltagarna? På frågan “Vad tyckte du – blev dina förväntningar uppfyllda?” blev betyget […]

Kvalitet OnLine Livsmedel- Onlinemöte

Onlinemöte i Kvalitet OnLine Livsmedel nätverk – så snart det är möjligt ses vi ute på olika värdföretag TEMA: Återkommer NÄTVERKSGRUPP: Kvalitet OnLine Livsmedel

Återblick – TEMA: Metoder för att räkna ut klimatavtryck. Hållbarhet för livsmedelsbranschen – Onlinemöte

Den 11 februari 2021 var det dags för en nätverksträff på ämnet Metoder för att räkna ut klimatavtryck. Morgonens föreläsare och expert var Britta Florén från RISE och nätverksledare för nätverket Hållbarhet för livsmedelsbranschen var Thomas Bergmark. Drygt 20 deltagare från många olika spännande företag deltog på denna träff. Vad tyckte deltagarna? På frågan “Vad […]

Allerginätverk med märkning – TEMA: Fri från-märkning – Onlinemöte

START AV NYTT NÄTVERK – Allerginätverk med märkning  – Läs mer här– INTRESSERAD – fyll i EJ MEDLEM/INTRESSERAD TEMA: Fri från-märkning – Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelverket […]

Återblick – TEMA: Fri från märkning

TEMA: Fri från-märkning Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelsverket TIPS! Sista kontrollfrågan! Vågar du låta din allergiska vän äta av produkten? Om man tvivlar på den frågan så […]

Återblick – TEMA: Att sätta mikrobiologiska gränsvärden – Hur gör man det?

TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS Mötet i korthet: Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff. Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund. Gruppdiskussioner utifrån frågorna: Får ett gränsvärde överskridas? Hur ska trendvärden […]