Hållbara transporter – vilka krav kan vi ställa? Onlinemöte

🔹HÅLLBARA TRANSPORTER, VILKA KRAV KAN VI STÄLLA👤TALARE/MEDLEM Johan Evertsson, Quality & Sustainability Manager på FoodTankers AB👤TALARE/MEDLEM Camilla Eklöf, Nordic QA & Sustainability Manager at HAVI Sweden👤GRUPPLEDARE Hållbarhetsnätverket, Thomas Bergmark, Bergmark Sustainability AB Onlinemöte 11 maj- Nätverksgrupp Hållbarhet för livsmedelsbranschen HÅLLBARA TRANSPORTER – VILKA KRAV KAN VI STÄLLAJohan Evertsson, FoodTankers AB och Camilla Eklöf, HAVI (bl.a […]

Nyheter i standarderna EU Ekologiskt – IFS Food- FSSC 22000- Onlinemöte

Onlinemöte i Kvalitet OnLine Livsmedel nätverkNÄTVERKSGRUPP: Kvalitet OnLine Livsmedel – Ta chansen och ställ din fråga till våra experter! GÄLLANDE FSSC 22000I FSSC 22000 version 5.1 är det dels förändringar i befintliga krav och dels helt nya kapitel med nya kravFrån och med 1 april 2021 ska kraven i denna version vara uppfyllda.👤Talare/revisor: Anna Linse […]

Återblick – TEMA: Metoder för att räkna ut klimatavtryck. Hållbarhet för livsmedelsbranschen – Onlinemöte

Den 11 februari 2021 var det dags för en nätverksträff på ämnet Metoder för att räkna ut klimatavtryck. Morgonens föreläsare och expert var Britta Florén från RISE och nätverksledare för nätverket Hållbarhet för livsmedelsbranschen var Thomas Bergmark. Drygt 20 deltagare från många olika spännande företag deltog på denna träff. Vad tyckte deltagarna? På frågan “Vad […]

Allerginätverk med märkning – TEMA: Fri från-märkning – Onlinemöte

START AV NYTT NÄTVERK – Allerginätverk med märkning  – Läs mer här– INTRESSERAD – fyll i EJ MEDLEM/INTRESSERAD TEMA: Fri från-märkning – Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelverket […]

Återblick – TEMA: Fri från märkning

TEMA: Fri från-märkning Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelsverket TIPS! Sista kontrollfrågan! Vågar du låta din allergiska vän äta av produkten? Om man tvivlar på den frågan så […]

Återblick – TEMA: Att sätta mikrobiologiska gränsvärden – Hur gör man det?

TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS Mötet i korthet: Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff. Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund. Gruppdiskussioner utifrån frågorna: Får ett gränsvärde överskridas? Hur ska trendvärden […]

Återblick – TEMA: HÅLLBARHET – Leverantörsbedömningar/leverantörskrav

TEMA: HÅLLBARHET – leverantörsbedömningar/leverantörskrav MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT: THOMAS BERGMARK Arbetat inom IKEA-koncernen i 22 år och 9 år som global hållbarhetschef. Driver idag Bergmark Sustainability, www.bergmark-sustainability.com NÄTVERKSLEDARE: Marie Gelhaar Mötet i korthet Marie Gelhaar hälsade alla välkomna och det blev en presentationsrunda bland deltagarna. Thomas presenterade sig och pratade bland annat om hur arbetet med hållbarhet kan […]