DEL1: FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL
NYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJADE GÄLLA FROM 1 JAN 2021
FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL I KORTHET:
Under mötet tittade vi på inspelningar av tidigare föreläsningar av Christina Behm Velenik, ansv Ip Livsmedel, Sigill Kvalitetssystem AB och Christina Jalneskog tidigare revisor var med och svarade på frågor. Vi var drygt 20 deltagare.
FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL- Detta gick vi igenom
Genomgång
· 2:1 – 2:2 Spårbarhetanalys
· 5:1 Produktbeskrivningar
· 5:2 Flödesschema
· 5:3 Grundförutsättningar i faroanalysen
· 6:5 Årlig Verifiering av HACCP
· 8:1 Anpassade lokaler för er verksamhet
· 12:1 Årlig riskbedömning
· 12:2 skadedjursbevakning om risk förekommer
· 13:1 Provtagning
· 14:3 Luftfuktighet
· 14:4 Värmebehandling & nedkylning
· 15:1 Skriftliga allergenrutiner
· 16:1 Godkännande av leverantörer
· 16:2 Dokumentation avvikelser och åtgärder
Några frågor som ställdes under mötet nyheter IP Livsmedel:
- Har Finland ingen egen standard motsvarande IP? Är IP enda alternativet bortsett BRC, FSSC osv?
- Står det i standarden vilka kemiska parametrar som ska analyseras på vatten?
- Ang lev.bedömning transport: måste transportörer av livsmedel vara registrerade hos myndigheter på något sätt? Letar efter underlag att begära in och ha som miniminivå.?
Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal! Klicka här för att komma till medlemsportalen.