Åter högsta betyg på våra onlinemöten i Zoom 4,5 av 5,0. 

Programpunkter

  • DEL 1: Nyheter och fördjupning  IP Livsmedel
  • DEL 2:Hållbara förpackningar
  • DEL 2: Hållbarhet- Leverantörsbedömning/Leverantörskrav
  • DEL 3: Nyheter i FSSC 22000 ver 5.1

—————————————

DEL1: FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL

NYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJADE GÄLLA FROM 1 JAN 2021


FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL I KORTHET:

Under mötet tittade vi på inspelningar av tidigare föreläsningar av Christina Behm Velenik, ansv Ip Livsmedel, Sigill Kvalitetssystem AB och Christina Jalneskog tidigare revisor var med och svarade på frågor. Vi var drygt 20 deltagare.

FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL- Detta gick vi igenom

Genomgång

· 2:1 – 2:2 Spårbarhetanalys

· 5:1 Produktbeskrivningar

· 5:2 Flödesschema

· 5:3 Grundförutsättningar i faroanalysen

· 6:5 Årlig Verifiering av HACCP

· 8:1 Anpassade lokaler för er verksamhet

· 12:1 Årlig riskbedömning

· 12:2 skadedjursbevakning om risk förekommer

· 13:1 Provtagning

· 14:3 Luftfuktighet

· 14:4 Värmebehandling & nedkylning

· 15:1 Skriftliga allergenrutiner

· 16:1 Godkännande av leverantörer

· 16:2 Dokumentation avvikelser och åtgärder

Några frågor som ställdes under mötet nyheter IP Livsmedel:

  • Har Finland ingen egen standard motsvarande IP? Är IP enda alternativet bortsett BRC, FSSC osv?
  • Står det i standarden vilka kemiska parametrar som ska analyseras på vatten?
  • Ang lev.bedömning transport: måste transportörer av livsmedel vara registrerade hos myndigheter på något sätt? Letar efter underlag att begära in och ha som miniminivå.?

Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal! Klicka här för att komma till medlemsportalen.

—————————————

DEL 2: TEMA HÅLLBARHET 

Drygt 15 deltagare från många olika spännande företag deltog på denna träff.

TEMA HÅLLBARHET I KORTHET:

  • Mötet inleddes med att Lena hälsade välkomna och presenterade dagens program.
  • Film: HÅLLBARHET – Hållbara förpackningar – vilka är hållbara? EXPERT/TALARE: HELÉN WILLIAMS –Karlstads Universitet, Docent i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet – arbetat med hållbara förpackningar sedan 2008! 
  • Film:HÅLLBARHET – Leverantörsbedömningar/leverantörskrav (24 min) MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT: THOMAS BERGMARK, Bergmark Sustainability, www.bergmark-sustainability.com
  • Gruppledare Thomas Bergmark svarar på frågor. 

Några frågor som ställdes och diskuterades under mötet med tema Hållbarhet

  • Resonemang kring transportörer, vettiga krav att ställa. Hur följa upp
  • Hur kan man tänka när man till exempel ska upphandla certifiering. Ska man kräva att det finns dokumenterad policy mot slaveri, säkerhetsbedömning av besökande revisor, kolla lönestatistik och så eller kan man i någon utsträckning luta sig mot lokal lagstiftning?Hur kontrollera certifieringsorgan?

Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal! Klicka här för att komma till medlemsportalen.

—————————————

DEL 3: NYHETER I FSSC 22000 VER 5.1

Lunchmöte med expert/revisor Anna Linse Löfgren, INTERTEK som gick igenom nyheter i FSSC 22000 ver 5.1 och svarade på frågor. 

Några frågor som ställdes och diskuterades under genomgång av nyheter i FSSC 2200 ver 5.1

  • Nya kraven på certifieringsföretagens storlek, måste de informera om att de är på väg att tappa sin licens?
  • Hur många certifieringsföretag kommer slås ut med de nya kraven?
  • Ändring i tid att korrigera avvikelser efter revision?

Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal! Klicka här för att komma till medlemsportalen.

Tack alla som deltog i mötet!

återblick 17 mars