TEMA: Nyheter i standarder- EU Ekologiskt- IFS Food – FSSC 22000- 6 maj

Talare/revisorer:
FSSC 22000- Anna Linse Löfgren, INTERTEK
EU-Ekologiskt – Sophie Albrektsson, INTERTEK
IFS Food – Jessica Eriksson, SAI GLOBAL/Valiguard

18 deltagare från olika företag deltog på denna träff.

  • FSSC 22000 VER 5.1 började gälla den 1 januari, en stor förändring för certifieringsföretagen som måste ha en visst antal certifieringsuppdrag för att inte tappa sin licens. 
  • EU-ekologiskt. Stora ändringar gällande naturliga aromer. Bra länkar finns på workplace. Nationellt register för alla ekologiska aktörer under arbete, kommer 2022?
  • IFS Food ver 7 börjar gälla den 1:a juli. Nya graderingar, andra krav på oanmälda revisioner, minsta tid ökas mm. Förtydligande krav på outsourcing. 

Något som uppskattades särskilt under mötet var att deltagarna fått ut materialet i förväg. Det gjorde det lättare att hänga med. 

Som medlem kan du hitta material från alla föreläsningar på workplace. 

Klicka här för att komma till medlemsportalen.

Vad tyckte deltagarna?

På frågan “Vad tyckte du om att ha onlinemöte i Zoom?” blev betyget 4,4 av 5,0.

Sagt från en deltagare: “Lagom detaljerad genomgång av nyheter. Lätt att ta till sig de delar som påverkade oss.”

Några frågor om EU-ekologiskt som ställdes och diskuterades under mötet

  • Måste kodnummer stå på följedokument? För den infon som jag har är att kodnummer kan lämnas, men det finns inga krav på detta.
  • Förändringar för aromer. Vad gäller? Kan man använda 95-5 aromer?  Blir det svagare aromer med den nya lagstiftningen?

Fler frågor och svar samt länkar för EU-ekologiskt och aromer finns på vår medlemsportal. 

Klicka här för att komma till medlemsportalen.

Tack alla för ett givande onlinemöte den 6 maj. 

maj 6 @ 12:00
12:00 (3h 20′)

Online