Utbildning klimatberäkningar – hur räknar jag – sätta mål och upprätta åtgärdsplaner!
Två utbildningsdagar ingår! 1: Tid: 1 mars kl.8.30-11.00 – Klimatberäkningar fortsättning 2: Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 – Klimatberäkningar att sätta mål och upprätta åtgärdsplaner. Fortsättning från den 1 februari. Ingår inspelat webbinarium om du inte deltog den 1 febr. PROGRAM 1 MARS: Klimatberäkningar fortsättning Vi går igenom Redovisning av hemuppgift från möte Övrig energiförbrukning, hur […]
ÅTERBLICK- Hur kommer jag igång med klimatberäkningar- vilka lagar finns som vi måste följa? Leksands Knäckebröd berättar hur de gör!
Vår medlem Annika på Leksands Knäckebröd AB var med på detta möte. Leksands knäckebröd redovisar klimatavtrycket från fält till knäckebröd direkt på paketet. Tid: 1 februari kl.8.30-11.00 Krav på rapportering kommer nu från EU. Rapportering obligatorisk från 2024 gällande år 2023 för alla företag så nu gäller det att komma igång med sitt klimatarbete. Vi […]
ÅTERBLICK- Klimatberäkningar med workshop- det man mäter kan man påverka!
Den 14 okt 8.30-10.30 Klimatberäkningar med workshop Genomgång av följande: Efter en film från ZeroMission med tema klimatberäkningar och resor hade vi en diskussion om hur man kommer igång med sitt hållbarhetsarbete. Ingen av de deltagande företagen hade börjat med att räkna på klimatavtryck, det finns inte tid och resurser avsatta. Vi gick igenom Var […]
Märkningsutbildning – Livsmedlets beteckning
Utbildning – LIVE ONLINE MED HERAX FOOD SOLUTIONS! Tag chansen och ställ dina frågor under utbildningen! Livsmedlets beteckning – en fördjupningskurs för dig som ansvarar för märkningen av färdigförpackade livsmedel LIVSMEDLETS BETECKNINGBeteckning är det namn som beskriver livsmedlet, och måste alltid finnas med i märkningen. Syftet med utbildningen är att ge fördjupade kunskaper i hur […]
Märkningsutbildning – Ingredienser och ingrediensförteckning
Utbildning – LIVE ONLINE MED HERAX FOOD SOLUTIONS! Tag chansen och ställ dina frågor under utbildningen! Ingredienser och ingrediensförteckning – en fördjupningskurs för dig som ansvarar för märkningen av färdigförpackade livsmedel Utbildning: Märkning- Ingredienser och ingrediensförteckningSyftet med utbildningen är att ge dig fördjupade kunskaper i hur ingredienser ska anges i märkningen. Du kommer få lära […]
ÅTERBLICK- GRATIS WEBINAR! Snabbmetoder för livsmedelsindustrin – TRIOLAB – partnerevent
ATP-mätning Allergener Listeria Generell mikrobiologi GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – Triolab Anna Alftenius på Estrella berättade om hur de jobbar med Triolabs snabbmetoder. Mer än 40 deltagare från olika företag deltog på detta onlinemöte. Vi gick igenom följande snabbmetoder: ATP Teori om ATP Vad är ATP? Varför vill man mäta det? Våra ATP-mätare: MVP Icon […]
ÅTERBLICK- Material i kontakt med livsmedel – vilka lagar måste följas?
Lisalott Gabro från Intertek går igenom vilka lagar som gäller och vilka som måste följas Den 7:e dec 8.30-10.30 Föreläsare/expert INTERTEK: Lisalott Gabro, Business Unit Manager, Health, Environmental & Regulatory Services (HERS)7 Vi var ca 25 st! Mycket nöjda deltagare. Några kommentarer: Allt var väldigt bra, informationen från Intertek samt gruppövningen efteråt. Jättebra föreläsare, tydlig och kunnig. Vi […]
Tema: Plast och plaståtervinning – Partnerevent
GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – paccedo AB, Recycling Den 23 juni kl 11.00 – 12.00 Den 23 juni är det dags igen, för tidningen Recyclings webbsända live scen. Då tar vi ett grepp om plastfrågan och plaståtervinning.– Hur ska vi göra för att plaståtervinningen ska öka? – Är vi bra på att efterfråga återvunnen plast? […]
ÅTERBLICK- TEMA: Avvikelsehantering -Avvikelseprocessen måste göra skillnad! onlinemöte
Expert/Föreläsare: Magnus Bergström från Team Bergström & Hellqvist AB Vi var ca 30 deltagare, Återigen högt betyg på våra möten i Zoom. Sagt från deltagare “Konkret och koncist!” , “Härligt engagemang från Magnus” AVVIKELSEHANTERING – Avvikelseprocessen måste göra skillnad! Genomgång av följande: Magnus Bergström från Team Bergström & Hellqvist AB visade oss hur vi kan […]
ÅTERBLICK -TEMA: Hållbara transporter-vilka krav kan vi ställa? onlinemöte
👤TALARE/MEDLEM Johan Evertsson, Quality & Sustainability Manager på FoodTankers AB 👤TALARE/MEDLEM Camilla Eklöf,Nordic QA & Sustainability Manager at HAVI Sweden 👤GRUPPLEDARE Hållbarhetsnätverket, Thomas Bergmark, Bergmark Sustainability AB Johan Evertsson, Quality & Sustainability Maganger FoodTankers AB Camilla Eklöf, Nordic QA & Sustainability Manager at HAVI Sweden Gruppledare Hållbarhetsnätverket, Thomas Bergmark, Bergmark Sustainability AB 15 deltagare från […]