GRATIS WEBINAR – Kvalitetsmål, avvikelser och förbättringsarbete – hur ska man få ihop allt? Partnerevent med Centuri

Datum: Den 30  sept  kl. 9.00 – 10.00-onlinemöte Kvalitetsmål, avvikelser och förbättringsarbete – hur ska man få ihop allt Riskanalys behöver en grundorsaksanalys och ger underlag för kvalitetsmål, kvalitetsmålen ger underlag för förbättringsåtgärder, förbättringsåtgärderna hjälper inte alltid utan ger det blir ändå avvikelser, vilka kopplas till de risker och mål man satt. Osv… Föreläsare/experter från Centuri: […]

Food Fraud: Bästa praxis för hur man hanterar risker relaterade till matbedrägerier

Norsk föreläsare, presentation (PPT) på svenska Platser finns kvar! Live online kurs – 2 moduler a 3,5 timmarDatum: 7 & 8 september På den här kursen presenterar vi bästa praxis för hur man hanterar risker relaterade till matfusk. Vi granskar metodik och visar metoder/verktyg som kan användas för att genomföra sårbarhetsanalyser i praktiken.Deltagarna får tillgång till förbättrade […]

ÅTERBLICK! Allergikontroll och gränsvärden – när ska man markera med spår av eller inte?

Återblick, Onlinemöte   Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 Föreläsare/expert: Trond Stokmo är seniorkonsult och har specialistkompetens inom allergenhantering både i teorin och i praktiken. VITAL står för Voluntary Incidental Allergen Labelling. Trond presenterade hur programmet VITAL allergenkalkylator kan användas för att göra bedömningar av om märkningen spår av behövs eller ej. Det används för att uppskatta en […]

ÅTERBLICK – Vad är skillnaden mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd (BRC, IFS, FSSC 22000) standard?

Christina gick igenom likheter och skillnader mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd standard.  Expert/Föreläsare: Christina Behm Velenik Standardutvecklare/Projektedare Sigill kvalitetssystem AB Tid: 4 februari kl.8.30-10.30 Mycket uppskattat! Några kommentarer från deltagarna Koncist och väldigt öppen dialog. Tydlig info, man fick bättre bild om skillnaderna mellan IP och övriga standarder. Fanns bra chans att ställa […]

Utbildning klimatberäkningar – hur räknar jag – sätta mål och upprätta åtgärdsplaner!

Två utbildningsdagar ingår! 1: Tid: 1 mars kl.8.30-11.00 – Klimatberäkningar fortsättning 2: Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 – Klimatberäkningar att sätta mål och upprätta åtgärdsplaner. Fortsättning från den 1 februari. Ingår inspelat webbinarium om du inte deltog den 1 febr. PROGRAM 1 MARS:  Klimatberäkningar fortsättning  Vi går igenom Redovisning av hemuppgift från möte Övrig energiförbrukning, hur […]

ÅTERBLICK- Hur kommer jag igång med klimatberäkningar- vilka lagar finns som vi måste följa? Leksands Knäckebröd berättar hur de gör!

Vår medlem Annika på Leksands Knäckebröd AB var med på detta möte. Leksands knäckebröd redovisar klimatavtrycket från fält till knäckebröd direkt på paketet.  Tid: 1 februari kl.8.30-11.00 Krav på rapportering kommer nu från EU.  Rapportering obligatorisk från 2024 gällande år 2023 för alla företag så nu gäller det att komma igång med sitt klimatarbete. Vi […]

ÅTERBLICK- Klimatberäkningar med workshop- det man mäter kan man påverka!

Den 14 okt 8.30-10.30 Klimatberäkningar med workshop Genomgång av följande: Efter en film från ZeroMission med tema klimatberäkningar och resor hade vi en diskussion om hur man kommer igång med sitt hållbarhetsarbete. Ingen av de deltagande företagen hade börjat med att räkna på klimatavtryck, det finns inte tid och resurser avsatta. Vi gick igenom Var […]

Märkningsutbildning – Livsmedlets beteckning

Utbildning – LIVE ONLINE MED HERAX FOOD SOLUTIONS! Tag chansen och ställ dina frågor under utbildningen! Livsmedlets beteckning – en fördjupningskurs för dig som ansvarar för märkningen av färdigförpackade livsmedel LIVSMEDLETS BETECKNINGBeteckning är det namn som beskriver livsmedlet, och måste alltid finnas med i märkningen. Syftet med utbildningen är att ge fördjupade kunskaper i hur […]

Märkningsutbildning – Ingredienser och ingrediensförteckning

Utbildning – LIVE ONLINE MED HERAX FOOD SOLUTIONS! Tag chansen och ställ dina frågor under utbildningen! Ingredienser och ingrediensförteckning – en fördjupningskurs för dig som ansvarar för märkningen av färdigförpackade livsmedel Utbildning: Märkning- Ingredienser och ingrediensförteckningSyftet med utbildningen är att ge dig fördjupade kunskaper i hur ingredienser ska anges i märkningen. Du kommer få lära […]