Återblick nätverksträffar mars 2023

Fysiska nätverksträffar under mars 2023 – Kvalitet OnLine Värdföretag På våra fysiska träffar ingår oftast rundvandring i produktionen – mycket uppskattat! 15 mars Swedish Match – Göteborgsnätverket 16 mars Aryzta Bakteries – Stockholmsnätverket 28 mars Orkla – Malmönätverket – Ingen rundvandring då vi var på huvudkontoret 29 mars Kiviks Musteri – Kristianstadnätverket 30 mars Grönsaksmästarna […]

Återblick nätverksträffar november 2022

Fysiska nätverksträffar under november 2022 – Kvalitet OnLine VärdföretagPå våra fysiska träffar ingår rundvandring i produktionen – mycket uppskattat! 29 nov Nutifood – Helsingborgsnätverket 6 dec Solina Sweden AB – Malmönätverket 7 dec Fria Bröd – Göteborgsnätverket 8 dec HAVI – Stockholmsnätverket 26 jan Source Food Production – Kristianstadnätverket   Temat som diskuterades på nätverksträffarna […]

Återblick – Webinar – Food Fraud – livsmedelsbedrägeri/livsmedelsfusk

Food Fraud– livsmedelsbedrägerier/livsmedelsfusk • Vad är livsmedelsbedrägeri?• Vad är sårbarhetsanalys?• Food fraud kategorier och identifiering av livsmedelsbedrägerier• Plan för att förebygga livsmedelsbedrägerier Vi håller en fördjupad utbildning 18-19 april – onlinekurs Food Fraud – Livsmedelsbedrägeri >> Läs mer här Vi var ca 40-tal medlemmar! Mycket uppskattat! Några kommentarer från deltagarna: Tack för väl genomtänkt presentation […]

Återblick nätverksträffar september 2022 – Kvalitetsmål

Fysiska nätverksträffar under september 2022 – Kvalitet OnLine VärdföretagPå våra fysiska träffar ingår rundvandring i produktionen – mycket uppskattat! 20 okt Scandi Candy i Vellinge – Malmönätverket 21 okt Magnihill i Mörarp – Helsingborgsnätverket 28 okt Triumf Glass i Göteborg – Göteborgsnätverket 29 okt Sodexo i Märsta – Stockholmsnätverket 16 nov Culinar i Fjälkinge – […]

ÅTERBLICK – Kvalitetsmål, avvikelser och förbättringsarbete – hur ska man få ihop allt? Partnerevent med Centuri

Datum: Den 30 sept – Webinar Kvalitetsmål, avvikelser och förbättringsarbete – hur ska man få ihop allt Riskanalys behöver en grundorsaksanalys och ger underlag för kvalitetsmål, kvalitetsmålen ger underlag för förbättringsåtgärder, förbättringsåtgärderna hjälper inte alltid utan ger det blir ändå avvikelser, vilka kopplas till de risker och mål man satt. Osv… Föreläsare från Centuri: – […]

ÅTERBLICK! Allergikontroll och gränsvärden – när ska man markera med spår av eller inte?

Återblick, Onlinemöte   Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 Föreläsare/expert: Trond Stokmo är seniorkonsult och har specialistkompetens inom allergenhantering både i teorin och i praktiken. VITAL står för Voluntary Incidental Allergen Labelling. Trond presenterade hur programmet VITAL allergenkalkylator kan användas för att göra bedömningar av om märkningen spår av behövs eller ej. Det används för att uppskatta en […]

ÅTERBLICK – Vad är skillnaden mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd (BRC, IFS, FSSC 22000) standard?

Christina gick igenom likheter och skillnader mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd standard.  Expert/Föreläsare: Christina Behm Velenik Standardutvecklare/Projektedare Sigill kvalitetssystem AB Tid: 4 februari kl.8.30-10.30 Mycket uppskattat! Några kommentarer från deltagarna Koncist och väldigt öppen dialog. Tydlig info, man fick bättre bild om skillnaderna mellan IP och övriga standarder. Fanns bra chans att ställa […]

ÅTERBLICK- Hur kommer jag igång med klimatberäkningar- vilka lagar finns som vi måste följa? Leksands Knäckebröd berättar hur de gör!

Vår medlem Annika på Leksands Knäckebröd AB var med på detta möte. Leksands knäckebröd redovisar klimatavtrycket från fält till knäckebröd direkt på paketet.  Tid: 1 februari kl.8.30-11.00 Krav på rapportering kommer nu från EU.  Rapportering obligatorisk från 2024 gällande år 2023 för alla företag så nu gäller det att komma igång med sitt klimatarbete. Vi […]

ÅTERBLICK- Klimatberäkningar med workshop- det man mäter kan man påverka!

Den 14 okt 8.30-10.30 Klimatberäkningar med workshop Genomgång av följande: Efter en film från ZeroMission med tema klimatberäkningar och resor hade vi en diskussion om hur man kommer igång med sitt hållbarhetsarbete. Ingen av de deltagande företagen hade börjat med att räkna på klimatavtryck, det finns inte tid och resurser avsatta. Vi gick igenom Var […]

ÅTERBLICK- GRATIS WEBINAR! Snabbmetoder för livsmedelsindustrin – TRIOLAB – partnerevent

 ATP-mätning Allergener Listeria Generell mikrobiologi GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – Triolab Anna Alftenius på Estrella berättade om hur de jobbar med Triolabs snabbmetoder. Mer än 40 deltagare från olika företag deltog på detta onlinemöte.  Vi gick igenom följande snabbmetoder:  ATP Teori om ATP Vad är ATP? Varför vill man mäta det? Våra ATP-mätare: MVP Icon […]