Återblick – FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN I IP LIVSMEDEL som börjar gälla 1 jan 2021
CERTIFIERINGSNYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJAR GÄLLA FROM 1 JAN 2021 ONLINEMÖTET FICK HÖGSTA BETYG!Vad tyckte du om att ha onlinemöte? Betyget från deltagarna är 4,9 av 5,0! ✅ DEN 25 NOV NYHETSUTBILDNING IP LIVSMEDEL & FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN Den 25 nov var det dags för nästa del i vår fördjupning om de […]
Återblick – Kvalitet OnLine – TEMA: HACCP Fördjupning i kraven i standarder bl.a ISO 22000 nya kraven – Onlinemöte
Teknisk hjälp och IT-support: Johani Karonen, Högskolan Skövde som var guld värd än en gång! – TEMA: HACCP fördjupning kraven i de olika standarderna bl.a. genomgång ISO 22000 nya kraven – Allt material och redovisning från mötet kommer att finnas i medlemsportalen Workplace 40 deltagare anmälda – vi var nästan 30 som deltog DELTAGANDE EXPERT/FÖRELÄSARE: […]
Återblick – NYHETSUTBILDNING – IP LIVSMEDEL genomgång standarduppdatering som börjar gälla 1 jan! – Onlinemöte
Återblick – NYHETSUTBILDNING!CERTIFIERINGSNYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJAR GÄLLA FROM 1 JAN. 2021 ONLINE-utbildningLäs mer här: Inbjudan och program- nyhetsutbildning IP Livsmedel Uppdat eringar i IP-Livsmedels standarden som gäller från 2021-01-01. Ca 40 företag hade bokat vilket får ses som att det är ett område som berör verksamheterna och att det finns frågetecken att […]
Återblick – TEMA: Fri från märkning
TEMA: Fri från-märkning Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelsverket TIPS! Sista kontrollfrågan! Vågar du låta din allergiska vän äta av produkten? Om man tvivlar på den frågan så […]
Återblick onlinemöte – Lunchmingel med Kvalitet OnLine – mingla i ditt lokala nätverk!
28 aug – MINGEL KVALITET ONLINE! Återkommande mingel 1:a torsdagen varje månad 9.00-9.45 (för medlemmar) Vem söker du kontakt med? Testa på att mingla online och testa verktyget Zoom! Ta chansen att ställa din fråga till dina nätverkskollegor! Ni blir indelade i era lokala nätverk: – Malmö – Helsingborg – Kristianstad – Göteborg – Stockholm
Återblick – Kvalitet OnLine Livsmedel – TEMA: Digitala hjälpmedel och framtidens arbetssätt – vilka verktyg använder du? – Onlinemöte
SKULLE DU OCKSÅ VILJA HA EN BÄRBAR DATOR I PRODUKTIONEN? Evalotte Dahlgren, Saturnus AB berättade om programmet Lucidchart som de använder för processerna i produktionen! Startade med Ipads i produktionen! SAGT FRÅN EN DELTAGARE: Mycket intressant att få veta mer om vilka digitala hjälpmedel som finns och nyttigt att få information från någon som använder det […]
Återblick – TEMA: Att sätta mikrobiologiska gränsvärden – Hur gör man det?
TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS Mötet i korthet: Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff. Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund. Gruppdiskussioner utifrån frågorna: Får ett gränsvärde överskridas? Hur ska trendvärden […]
Återblick Onlinemöte & start av nytt nätverk hållbarhet – TEMA Hållbar matproduktion – hur kan vi minska matsvinnet?
Nu har vi haft det andra onlinemötet. Samma höga betyg 4,3 av5! – HÅLLBAR MATPRODUKTION – HUR KAN VI MINSKA MATSVINNET? – Allt material och redovisning från mötet kommer att finnas i gruppen TEMA-träffar. Det nya DIGITALA nätverket – Hållbarhet för livsmedelsbranschen är nu på gång att starta och du som medlem får TESTA DETTA […]
Återblick – TEMA: HÅLLBARHET – Leverantörsbedömningar/leverantörskrav
TEMA: HÅLLBARHET – leverantörsbedömningar/leverantörskrav MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT: THOMAS BERGMARK Arbetat inom IKEA-koncernen i 22 år och 9 år som global hållbarhetschef. Driver idag Bergmark Sustainability, www.bergmark-sustainability.com NÄTVERKSLEDARE: Marie Gelhaar Mötet i korthet Marie Gelhaar hälsade alla välkomna och det blev en presentationsrunda bland deltagarna. Thomas presenterade sig och pratade bland annat om hur arbetet med hållbarhet kan […]
Återblick – Hållbarhet – TEMA: Hållbara förpackningar- vilka är hållbara? – Onlinemöte
TEMA: Hållbara förpackningar- vilka är hållbara? Behövs alla förpackningar. Är det klimatsmart att köpa inplastad gurka/ost? EXPERT/TALARE: HELÉN WILLIAMS –Karlstads Universitet . Docent i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet – arbetat med hållbara förpackningar sedan 2008! FRÅN EN DELTAGARE: • Intressant föreläsning. Jag har förstått att området hållbara förpackningar är komplext, men nu förstår jag […]