Återblick – NYHETSUTBILDNING – IP LIVSMEDEL genomgång standarduppdatering som börjar gälla 1 jan! – Onlinemöte
Återblick – NYHETSUTBILDNING!CERTIFIERINGSNYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJAR GÄLLA FROM 1 JAN. 2021 ONLINE-utbildningLäs mer här: Inbjudan och program- nyhetsutbildning IP Livsmedel Uppdat eringar i IP-Livsmedels standarden som gäller från 2021-01-01. Ca 40 företag hade bokat vilket får ses som att det är ett område som berör verksamheterna och att det finns frågetecken att […]
Frukostmingel med Kvalitet OnLine (första torsdagen i månaden) – mingla i ditt lokala nätverk så långt möjligt! – Onlinemöte
BOKA IN FÖRSTA TORSDAGEN I MÅNADEN – ÅTERKOMMANDE MINGEL ONLINE! Vem söker du kontakt med? Testa på att mingla online och testa verktyget Zoom! Ta chansen att ställa din fråga till dina nätverkskollegor! Ni blir indelade i era lokala nätverk: – Malmö – Helsingborg – Kristianstad – Göteborg – Stockholm Medlem: Anmäl dig i medlemsportalen […]
Återblick – TEMA: Fri från märkning
TEMA: Fri från-märkning Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser? NÄTVERKSLEDARE: Herax Food Solutions AB Andreas Björkheden & Anna Wedholm f.d. Livsmedelsverket TIPS! Sista kontrollfrågan! Vågar du låta din allergiska vän äta av produkten? Om man tvivlar på den frågan så […]
Återblick onlinemöte – Lunchmingel med Kvalitet OnLine – mingla i ditt lokala nätverk!
28 aug – MINGEL KVALITET ONLINE! Återkommande mingel 1:a torsdagen varje månad 9.00-9.45 (för medlemmar) Vem söker du kontakt med? Testa på att mingla online och testa verktyget Zoom! Ta chansen att ställa din fråga till dina nätverkskollegor! Ni blir indelade i era lokala nätverk: – Malmö – Helsingborg – Kristianstad – Göteborg – Stockholm
Återblick – Kvalitet OnLine Livsmedel – TEMA: Digitala hjälpmedel och framtidens arbetssätt – vilka verktyg använder du? – Onlinemöte
SKULLE DU OCKSÅ VILJA HA EN BÄRBAR DATOR I PRODUKTIONEN? Evalotte Dahlgren, Saturnus AB berättade om programmet Lucidchart som de använder för processerna i produktionen! Startade med Ipads i produktionen! SAGT FRÅN EN DELTAGARE: Mycket intressant att få veta mer om vilka digitala hjälpmedel som finns och nyttigt att få information från någon som använder det […]
Återblick – TEMA: Att sätta mikrobiologiska gränsvärden – Hur gör man det?
TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS Mötet i korthet: Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff. Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund. Gruppdiskussioner utifrån frågorna: Får ett gränsvärde överskridas? Hur ska trendvärden […]
Återblick Onlinemöte & start av nytt nätverk hållbarhet – TEMA Hållbar matproduktion – hur kan vi minska matsvinnet?
Nu har vi haft det andra onlinemötet. Samma höga betyg 4,3 av5! – HÅLLBAR MATPRODUKTION – HUR KAN VI MINSKA MATSVINNET? – Allt material och redovisning från mötet kommer att finnas i gruppen TEMA-träffar. Det nya DIGITALA nätverket – Hållbarhet för livsmedelsbranschen är nu på gång att starta och du som medlem får TESTA DETTA […]
Återblick – TEMA: HÅLLBARHET – Leverantörsbedömningar/leverantörskrav
TEMA: HÅLLBARHET – leverantörsbedömningar/leverantörskrav MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT: THOMAS BERGMARK Arbetat inom IKEA-koncernen i 22 år och 9 år som global hållbarhetschef. Driver idag Bergmark Sustainability, www.bergmark-sustainability.com NÄTVERKSLEDARE: Marie Gelhaar Mötet i korthet Marie Gelhaar hälsade alla välkomna och det blev en presentationsrunda bland deltagarna. Thomas presenterade sig och pratade bland annat om hur arbetet med hållbarhet kan […]
Återblick – Hållbarhet – TEMA: Hållbara förpackningar- vilka är hållbara? – Onlinemöte
TEMA: Hållbara förpackningar- vilka är hållbara? Behövs alla förpackningar. Är det klimatsmart att köpa inplastad gurka/ost? EXPERT/TALARE: HELÉN WILLIAMS –Karlstads Universitet . Docent i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet – arbetat med hållbara förpackningar sedan 2008! FRÅN EN DELTAGARE: • Intressant föreläsning. Jag har förstått att området hållbara förpackningar är komplext, men nu förstår jag […]
Återblick – Hållbarhet – TEMA: Hur jobbar andra med hållbarhet? (Nybörjare till expert) – Onlinemöte
4 sept – – Hållbarhet – hur jobbar andra?20 deltagare Vad var bra? Marie – Klart, tydligt, proffsigt. Dragningen var toppen. Zoom funkade kanon. Engagerade deltagare som inte bara lyssnar utan även bidrar aktivt. Definitionen på Hållbarhet gav en insikt om att man faktiskt arbetar med en hel del dock på olika nivåer. Presentationen som […]