TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!
ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?
MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:
Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS
Mötet i korthet:
- Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff.
- Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund.
- Gruppdiskussioner utifrån frågorna:
- Får ett gränsvärde överskridas?
- Hur ska trendvärden hanteras?
- Vem bestämmer gränsvärde när lagstiftning saknas?
- Hur bestäms ett gränsvärde för en ny sorts produkt?
- Mötet avrundades med en Mentimeter-omröstning om kommande ämnen och genomgång av medlemsportalen.
Sagt från en deltagare: Bra och tydliga svar, en massa matnyttiga tips och trix.
Såhär tyckte deltagarna – Blev dina förväntningar uppfyllda?
BETYG 3,8 av 5,0!
- Enkel presentation som var förståelig samt riktigt bra gruppdiskussion
- Att man fick tid att diskutera lite med de andra i smågrupper, dela erfarenheter.
- Bra genomgång av kunnig föreläsare
- Att få bekräftat att det inte är så enkelt!
- Diskussionerna samt frågestunden där vi kunde bolla med Lena Tryggvason också.
Vad tyckte du om att ha onlinemöte i Zoom?
Betyget från er deltagare är 4,5 av 5,0!
Några frågor som ställdes under mötet:
- Hur ser du på gränsvärden på bacillus cereus?
- En fråga om att säkerställa att produktionskläder är rena efter tvätt. Hur provtar man det på bästa sätt, och vilka gränsvärden tänker man sig?
- Skillnad på m och M i specar? Hur ska dessa sättas i förhållande till vad man faktiskt blir sjuk av?
Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal!
TIPS FRÅN MÖTET – GRÖNA BOKEN FRÅN SLV!
Lena Tryggvason delar med sig av gröna boken från SLV – du hittar den via medlemsportalen.
Medlemmar: Klicka här för att komma till medlemsportalen
NÄTVERKSGRUPP: Kvalitet OnLine Livsmedel
Tack alla för ett givande onlinemöte!
Hälsningar Lena Kvalitet OnLine