TEMA: ATT SÄTTA MIKROBIOLOGISKA GRÄNSVÄRDEN!
ATT GÖRA DEN PERFEKTA SPECIFIKATIONEN – Hur gör man det?

MEDVERKANDE FÖRELÄSARE/EXPERT:
Lena Tryggvason, Technical Manager Microbiologi, EUROFINS

Mötet i korthet:

  • Lena Persson hälsade välkomna till dagens nätverksträff.
  • Lena Tryggvason från Eurofins höll sin presentation om mikrobiologiska gränsvärden och efter det blev det frågestund.
  • Gruppdiskussioner utifrån frågorna:
    • Får ett gränsvärde överskridas?
    • Hur ska trendvärden hanteras?
    • Vem bestämmer gränsvärde när lagstiftning saknas?
    • Hur bestäms ett gränsvärde för en ny sorts produkt?
  • Mötet avrundades med en Mentimeter-omröstning om kommande ämnen och genomgång av medlemsportalen.

Sagt från en deltagare: Bra och tydliga svar, en massa matnyttiga tips och trix.

Såhär tyckte deltagarna – Blev dina förväntningar uppfyllda?

BETYG 3,8 av 5,0!

  • Enkel presentation som var förståelig samt riktigt bra gruppdiskussion
  • Att man fick tid att diskutera lite med de andra i smågrupper, dela erfarenheter.
  • Bra genomgång av kunnig föreläsare
  • Att få bekräftat att det inte är så enkelt!
  • Diskussionerna samt frågestunden där vi kunde bolla med Lena Tryggvason också.

Vad tyckte du om att ha onlinemöte i Zoom?

Betyget från er deltagare är 4,5 av 5,0!

Några frågor som ställdes under mötet:

  • Hur ser du på gränsvärden på bacillus cereus?
  • En fråga om att säkerställa att produktionskläder är rena efter tvätt. Hur provtar man det på bästa sätt, och vilka gränsvärden tänker man sig?
  • Skillnad på m och M i specar? Hur ska dessa sättas i förhållande till vad man faktiskt blir sjuk av?

Medlemmar hittar svar på frågorna och mer material från träffen i vår medlemsportal!

TIPS FRÅN MÖTET – GRÖNA BOKEN FRÅN SLV!

Lena Tryggvason delar med sig av gröna boken från SLV – du hittar den via medlemsportalen.

Medlemmar: Klicka här för att komma till medlemsportalen

NÄTVERKSGRUPP: Kvalitet OnLine Livsmedel

Tack alla för ett givande onlinemöte!

Hälsningar Lena Kvalitet OnLine