PASS 3 – KVALITETSBRISTKOSTNADER – HUR RÄKNAR MAN?

Jesper Bach, TriVision En kort workshop där vi tillsammans går igenom ett online verktyg för att beräkna din potentiella kvalitetsförbättring och minska matsvinnet i produktionen. Genom avancerad, användarvänlig inline-kontroll av förpackningsprocessen kan en automatiserad inspektion ge viktig datainformation. Dessa uppgifter hjälper inte bara dig som livsmedelsproducent att säkerställa produktkvaliteten, utan gör det också möjligt att […]

PASS 2 – RISKBASERADE LEVERANTÖRSREVISIONER – för fokus på värde och nytta!

Magnus Bergström och Rikard Hellqvist, Bergström & Hellqvist Leverantörsrevisioner genomförs under en begränsad tid och det gäller att utnyttja tiden på ett ändamålsenligt och effektivt sätt för att uppnå största möjliga värde och nytta för alla parter. För att uppnå det krävs ett riskbaserat angreppssätt som ger fokus på rätt saker under revisionen.

PASS 1 – LAGBEVAKNING – HUR HITTAR MAN SENASTE NYTT! Hur bär man sig åt för att hålla sig uppdaterad?

Anna Wedholm, Senior Food Adviser Herax Food Solutions (tidigare Livsmedelsverket)Livsmedelslagstiftningen består av flera hundra rättsakter som ofta uppdateras eller ändras. Hur bär man sig åt för att hålla sig upp- daterad? Vi går igenom hur man hittar i EU-lagstiftningen bland ändrings- förordningar och konsoliderade versioner. Som exempel söker vi upp senaste nytt på märkningsområdet. Vi […]

LIVSMEDELSBEDRÄGERIER – KORRUPTION SOM INGREDIENS I DIN PRODUKT?

Louise Brown, Intertek, Senior Advisor Business Integrity & Anti-corruption, anti-korruptionsrevisor ISO 37001 Karin Hansson, Intertek, Head of Food Nordics, Global Food Technical Manager Fejkad honung, maffiatillverkad olivolja och hästkött i hamburgarna. Korruption är ingrediensen som gör det möjligt att komma undan med förfalskade innehållsdeklarationer, okänt innehåll, manipulerade datummärkningar, dölja svartarbete och djurplågeri. Alltså en kvalitets- […]

HÅLLBAR MATPRODUKTION – HUR PRODUCERAR VI MAT IDAG, VARFÖR BLIR DET SÅ STORT SVINN OCH HUR SKULLE EN HÅLLBAR MATPRODUKTION SE UT?

Ann Nerlund, Sysav – Miljöpedagog föreläser om avfall, cirkulära affärsmodeller, hållbar produktion och hållbar utveckling. Årligen slängs det ungefär 1,3 miljoner ton matavfall i Sverige och samtidigt står produktionen, distributionen och konsumtionen av mat för en betydande del av vår miljöpåverkan. Hur kan vi minska matsvinnet och då den stora klimatpåverkan? Vad händer med det […]

FOODCHAIN BY BLOCKCHAIN – FRÅN HYLLA TILL MYLLA, SÅ SKA MATEN SPÅRAS!

Cecilia Ryegård, VD för Agrovektor  Säkerhet, transparens och spårbarhet i livsmedelskedjan är inga nya begrepp. Men med den nya tekniken, blockchain, kan drömmen om ett totalt spårbart livsmedelsystem bli verklighet. Foodchain by Blockchain är ett svenskt företag som är på väg att sätta standarden för verifiering, dokumentering och spårbarhet från första stegen på gården upp […]

PASS 1 – HAR NI EN HÅLLBARHETSSTRATEGI ELLER HÅLLBAR STRATEGI?

Mattias Andir, Trivector LogiQ Alla verksamheter bedriver någon form av hållbarhetsarbete, men även då det bedrivs systematiskt och seriöst finns risken att det sker vid sidan om kärnverksamheten och därmed får en begränsad påverkan i praktiken. Mattias presentation kommer handla om värdeskapande strukturer, ledning och engagemang för ett mer integrerat och levande hållbarhetsarbete.

After Work Malmö

Nu är det dags för After Work i Kvalitet OnLine – en mötesplats för kvalitet, miljö och hållbarhetsfrågor för livsmedelsbranschen! ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA – behöver ej vara medlem! Inget program finns. Var och en betalar egen mat och dricka! Plats: Quality Hotel Live, Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö Tid: 18.00