Webinar – Food Fraud – livsmedelsbedrägeri/livsmedelsfusk

10 februari kl 9.00-10.00 Webinar för samtliga medlemmar i  Kvalitet OnLine! Food Fraud– livsmedelsbedrägerier/livsmedelsfusk • Vad är livsmedelsbedrägeri?• Vad är sårbarhetsanalys?• Food fraud kategorier och identifiering av livsmedelsbedrägerier• Plan för att förebygga livsmedelsbedrägerier ANMÄLAN MEDLEMMAR – VIA MEDLEMSPORTALEN >> KLICKA HÄR EJ MEDLEM OCH ÖNSKAR DELTAGALäs mer här om våra nätverksgrupper.  Merete Kirserud Föreläsare/seniorkonsult:  Merete […]

ÅTERBLICK! Allergikontroll och gränsvärden – när ska man markera med spår av eller inte?

Återblick, Onlinemöte   Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 Föreläsare/expert: Trond Stokmo är seniorkonsult och har specialistkompetens inom allergenhantering både i teorin och i praktiken. VITAL står för Voluntary Incidental Allergen Labelling. Trond presenterade hur programmet VITAL allergenkalkylator kan användas för att göra bedömningar av om märkningen spår av behövs eller ej. Det används för att uppskatta en […]

ÅTERBLICK – Vad är skillnaden mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd (BRC, IFS, FSSC 22000) standard?

Christina gick igenom likheter och skillnader mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd standard.  Expert/Föreläsare: Christina Behm Velenik Standardutvecklare/Projektedare Sigill kvalitetssystem AB Tid: 4 februari kl.8.30-10.30 Mycket uppskattat! Några kommentarer från deltagarna Koncist och väldigt öppen dialog. Tydlig info, man fick bättre bild om skillnaderna mellan IP och övriga standarder. Fanns bra chans att ställa […]

ÅTERBLICK- Hur kommer jag igång med klimatberäkningar- vilka lagar finns som vi måste följa? Leksands Knäckebröd berättar hur de gör!

Vår medlem Annika på Leksands Knäckebröd AB var med på detta möte. Leksands knäckebröd redovisar klimatavtrycket från fält till knäckebröd direkt på paketet.  Tid: 1 februari kl.8.30-11.00 Krav på rapportering kommer nu från EU.  Rapportering obligatorisk från 2024 gällande år 2023 för alla företag så nu gäller det att komma igång med sitt klimatarbete. Vi […]

ÅTERBLICK- Klimatberäkningar med workshop- det man mäter kan man påverka!

Den 14 okt 8.30-10.30 Klimatberäkningar med workshop Genomgång av följande: Efter en film från ZeroMission med tema klimatberäkningar och resor hade vi en diskussion om hur man kommer igång med sitt hållbarhetsarbete. Ingen av de deltagande företagen hade börjat med att räkna på klimatavtryck, det finns inte tid och resurser avsatta. Vi gick igenom Var […]

ÅTERBLICK- GRATIS WEBINAR! Snabbmetoder för livsmedelsindustrin – TRIOLAB – partnerevent

 ATP-mätning Allergener Listeria Generell mikrobiologi GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – Triolab Anna Alftenius på Estrella berättade om hur de jobbar med Triolabs snabbmetoder. Mer än 40 deltagare från olika företag deltog på detta onlinemöte.  Vi gick igenom följande snabbmetoder:  ATP Teori om ATP Vad är ATP? Varför vill man mäta det? Våra ATP-mätare: MVP Icon […]

ÅTERBLICK- Material i kontakt med livsmedel – vilka lagar måste följas?

Lisalott Gabro från Intertek går igenom vilka lagar som gäller och vilka som måste följas Den 7:e dec 8.30-10.30 Föreläsare/expert INTERTEK: Lisalott Gabro, Business Unit Manager, Health, Environmental & Regulatory Services (HERS)7 Vi var ca 25 st! Mycket nöjda deltagare. Några kommentarer: Allt var väldigt bra, informationen från Intertek samt gruppövningen efteråt. Jättebra föreläsare, tydlig och kunnig. Vi […]