LIVSMEDELSBEDRÄGERIER – KORRUPTION SOM INGREDIENS I DIN PRODUKT?

Louise Brown, Intertek, Senior Advisor Business Integrity & Anti-corruption, anti-korruptionsrevisor ISO 37001 Karin Hansson, Intertek, Head of Food Nordics, Global Food Technical Manager Fejkad honung, maffiatillverkad olivolja och hästkött i hamburgarna. Korruption är ingrediensen som gör det möjligt att komma undan med förfalskade innehållsdeklarationer, okänt innehåll, manipulerade datummärkningar, dölja svartarbete och djurplågeri. Alltså en kvalitets- […]

HÅLLBAR MATPRODUKTION – HUR PRODUCERAR VI MAT IDAG, VARFÖR BLIR DET SÅ STORT SVINN OCH HUR SKULLE EN HÅLLBAR MATPRODUKTION SE UT?

Ann Nerlund, Sysav – Miljöpedagog föreläser om avfall, cirkulära affärsmodeller, hållbar produktion och hållbar utveckling. Årligen slängs det ungefär 1,3 miljoner ton matavfall i Sverige och samtidigt står produktionen, distributionen och konsumtionen av mat för en betydande del av vår miljöpåverkan. Hur kan vi minska matsvinnet och då den stora klimatpåverkan? Vad händer med det […]

FOODCHAIN BY BLOCKCHAIN – FRÅN HYLLA TILL MYLLA, SÅ SKA MATEN SPÅRAS!

Cecilia Ryegård, VD för Agrovektor  Säkerhet, transparens och spårbarhet i livsmedelskedjan är inga nya begrepp. Men med den nya tekniken, blockchain, kan drömmen om ett totalt spårbart livsmedelsystem bli verklighet. Foodchain by Blockchain är ett svenskt företag som är på väg att sätta standarden för verifiering, dokumentering och spårbarhet från första stegen på gården upp […]