CERTIFIERINGSNYHETER I IP LIVSMEDEL – BÖRJAR GÄLLA FROM 1 JAN 2021

ONLINEMÖTET FICK HÖGSTA BETYG!
Vad tyckte du om att ha onlinemöte? Betyget från deltagarna är 4,9 av 5,0!

✅ DEN 25 NOV NYHETSUTBILDNING IP LIVSMEDEL & FÖRDJUPNING I DE NYA KRAVEN

Den 25 nov var det dags för nästa del i vår fördjupning om de nya krav och certifieringar som börjar gälla den 1 jan 2021.

Programmet:

PROGRAM Del 1, 8.30-9.30: Inspelning från den 3 november.

Under inspelningen hade deltagarna möjlighet att ställa frågor i chatten.

  • Nyheter IP LIVSMEDEL – fördjupning och tolkningar av viktiga krav som gäller från 1 jan 2021.

  • Utbildning i nya kraven i IP Livsmedelsstandarden – avslutas med genomgång av nya krav för slakterier.

  • Vilka avvikelser är vanligast?

PROGRAM del 2, 9.30-11.00: NÄTVERKSTRÄFF IP LIVSMEDEL

  • Tolkning och förklaring av nya krav – Vi gick igenom de nya kraven som börjar gälla 1 jan 2021 och besvarar inkomna frågor.

Träffen leddes av nätverksledare Calle Lindblom och Christina Jalneskog, livsmedelskonsult på Cick’it kvalite’ Support & Utveckling. Båda har lång erfarenhet av IP LIVSMEDEL-standarden.


Genomgång
  • 2:1 – 2:2 Spårbarhetanalys
  • 5:1 Produktbeskrivningar
  • 5:2 Flödesschema
  • 5:3 Grundförutsättningar i faroanalysen
  • 6:5 Årlig Verifiering av HACCP
  • 8:1 Anpassade lokaler för er verksamhet
  • 12:1 Årlig riskbedömning
  • 12:2 skadedjursbevakning om risk förekommer
  • 13:1 Provtagning
  • 14:3 Luftfuktighet
  • 14:4 Värmebehandling & nedkylning
  • 15:1 Skriftliga allergenrutiner
  • 16:1 Godkännande av leverantörer
  • 16:2 Dokumentation avvikelser och åtgärder
 
Mötet i korthet:
  • Under träffen deltog ett femtontal personer med stor geografisk spridning över landet.
  • Lena berättade om hur nätverket drog igång och hur hon startade Kvalitet OnLine för livsmedelsbranschen.
  • Vi såg inspelningen från den 3 december med Christina Behm Velenik med möjlighet att ställa frågor i chatten. Christina från Sigill Kvalitetssystem berättade mer om IP livsmedel- standarden, avvikelser 2018-2019 och lite kort om nyheterna.
  • Sen tog Christina Jalneskog vid och berättade bland annat om sårbarhetsanalyser, förebyggande arbete och hur man kan tänka när man gör en riskmatris. Hon tipsade även om metoder för att hålla sig uppdaterad och omvärldsbevaka. Deltagarna fick en fördjupning i nyheterna inom områden som lokaler, skadedjursarbete, provtagning och leverantörsbedömning.
  • Mötet rundades av med att vi tittade på hur man använder funktionen fråga experterna och hur man hittar rätt i Medlemsportalen.
SAGT FRÅN EN DELTAGARE: Fördjupningsdelen i frågorna med mycket bra uttömmande och förklarande svar.

ALLT MATERIAL FRÅN FÖRDJUPNINGEN FINNS I EN MAPP SOM DU HITTAR I MEDLEMSPORTALEN

✅ Några frågor som ställdes under mötet:

  • För rengöring, behövdes det göras kemisk analys på vattnet då också?
  • Kommer det komma nån mall för sårbarhetsanalys?
  • Godkännande nya leverantör. Räcker det inte med certifikat?

✅ Såhär tyckte deltagarna
Vad tyckte du – blev dina förväntningar uppfyllda? BETYG 4,9 av 5,0!
  • Mkt tydlig information. Bra punkter om sårbarhetsanalys som jag tar med mig.
  • Fördjupningsdelen i frågorna med mycket bra uttömmande och förklarande svar.
  • Hur man ska tänka vid det praktiska arbetet för att uppfylla kraven

Kommande möten

🗓 3 dec – GRATIS – TEMA: Fri från-märkning
– Vad behöver vara uppfyllt för att man ska kunna påstå att ett livsmedel är fritt från en eller flera allergena ingredienser?

Läs mer under våra kommande evenemang

 
 

🗓 10 dec – bli gratis medlem och delta. Julfrukost-mingel och föreläsning om Face Reading

Vem söker du kontakt med? Testa på att mingla online och testa verktyget Zoom! Ta chansen att ställa din fråga till dina nätverkskollegor!

Läs mer under våra kommande evenemang

 
 

🗓 21 jan 2021  Genomgång nyheterna i standarden.

Vill du också höra om nyheterna i standarden? Delta den 21 januari för 1 200 kr exkl. moms.

Är du medlem och har inte kunnat vara med på höstens möten gällande nyheter i standarden i IP Livsmedel deltar du gratis – då kan du se följande inspelningar i efterhand!
  • Inspelning: 3 nov – Nyheterna i IP Livsmedel – Christina Behm Velenik

  • Inspelning 25 nov – Fördjupning i de nya kraven i IP Livsmedel

🔹 Nyhet! UTBILDNING – gratis för medlemmar i IP Livsmedelsnätverket och Kvalitet OnLine Livsmedel!

 

🗓 22 jan 2021 – MÄRKNING – märkning av livsmedel – UTBILDNING Herax Food solutions, Joachim Malmberg – läs mer under kommande utbildningar

 

Under inspelningarna kan du ställa dina frågor!

Svarar på frågor/nätverksledare: Calle Lindblom, Kvalitet OnLine calle@kvalitetonline.se


Nästa möte i IP Livsmedelsnätverket – gratis för medlemmmar!

 
🗓 9 feb 2021 – HACCP för IP Livsmedel – Revisorerna Anna Linse Löfgren och Sophie Albrektsson från INTERTEK
– Indelat
  • HACCP – har produktion
  • HACCP – inte har produktion
  • Workshop ingår!
ERBJUDANDE:

ANMÄLER DU DIG TILL MÄRKNINGSUTBILDNINGEN DEN 22 JAN

  • DU BLIR PROVA PÅ-MEDLEM OCH FÅR DELTA PÅ SAMTLIGA TRÄFFAR OVAN.

Ditt medlemsskap startar omgående till och med den 15 februari 2021. Därefter upphör ditt medlemskap automatiskt.

Då får du:

  • TESTA GRATIS att nätverka med alla andra som är IP  Livsmedelcertifierade!

  • Ingår FRI FRÅGESERVICE  till våra experter och  till Christina på IP Livsmedel! Läs mer här >> Om våra experter

  • Ställ din fråga i ÖPPET DISKUSSIONSFORUM

    • Hur gör du? 
    • Vilken mall har du på denna rutin?
    • Vilka tips har du?

Klicka här för att läsa mer om vad som ingår under  – Nätverksgrupper -IP LIVSMEDEL

VÅRT NÄTVERK KVALITET ONLINE LIVSMEDEL STARTADE 2010!
Läs mer här om Kvalitet OnLine

Tack alla för ett givande onlinemöte!

Hälsningar Calle Lindblom, Kvalitet OnLine – ni når mig på calle@kvalitetonline.se