ÅTERBLICK! Allergikontroll och gränsvärden – när ska man markera med spår av eller inte?

Återblick, Onlinemöte   Tid: 15 mars kl.8.30-11.00 Föreläsare/expert: Trond Stokmo är seniorkonsult och har specialistkompetens inom allergenhantering både i teorin och i praktiken. VITAL står för Voluntary Incidental Allergen Labelling. Trond presenterade hur programmet VITAL allergenkalkylator kan användas för att göra bedömningar av om märkningen spår av behövs eller ej. Det används för att uppskatta en […]

ÅTERBLICK – Vad är skillnaden mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd (BRC, IFS, FSSC 22000) standard?

Christina gick igenom likheter och skillnader mellan IP Livsmedel och en GFSI godkänd standard.  Expert/Föreläsare: Christina Behm Velenik Standardutvecklare/Projektedare Sigill kvalitetssystem AB Tid: 4 februari kl.8.30-10.30 Mycket uppskattat! Några kommentarer från deltagarna Koncist och väldigt öppen dialog. Tydlig info, man fick bättre bild om skillnaderna mellan IP och övriga standarder. Fanns bra chans att ställa […]

ÅTERBLICK- Hur kommer jag igång med klimatberäkningar- vilka lagar finns som vi måste följa? Leksands Knäckebröd berättar hur de gör!

Vår medlem Annika på Leksands Knäckebröd AB var med på detta möte. Leksands knäckebröd redovisar klimatavtrycket från fält till knäckebröd direkt på paketet.  Tid: 1 februari kl.8.30-11.00 Krav på rapportering kommer nu från EU.  Rapportering obligatorisk från 2024 gällande år 2023 för alla företag så nu gäller det att komma igång med sitt klimatarbete. Vi […]

ÅTERBLICK- Klimatberäkningar med workshop- det man mäter kan man påverka!

Den 14 okt 8.30-10.30 Klimatberäkningar med workshop Genomgång av följande: Efter en film från ZeroMission med tema klimatberäkningar och resor hade vi en diskussion om hur man kommer igång med sitt hållbarhetsarbete. Ingen av de deltagande företagen hade börjat med att räkna på klimatavtryck, det finns inte tid och resurser avsatta. Vi gick igenom Var […]

ÅTERBLICK- GRATIS WEBINAR! Snabbmetoder för livsmedelsindustrin – TRIOLAB – partnerevent

 ATP-mätning Allergener Listeria Generell mikrobiologi GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – Triolab Anna Alftenius på Estrella berättade om hur de jobbar med Triolabs snabbmetoder. Mer än 40 deltagare från olika företag deltog på detta onlinemöte.  Vi gick igenom följande snabbmetoder:  ATP Teori om ATP Vad är ATP? Varför vill man mäta det? Våra ATP-mätare: MVP Icon […]

ÅTERBLICK- Material i kontakt med livsmedel – vilka lagar måste följas?

Lisalott Gabro från Intertek går igenom vilka lagar som gäller och vilka som måste följas Den 7:e dec 8.30-10.30 Föreläsare/expert INTERTEK: Lisalott Gabro, Business Unit Manager, Health, Environmental & Regulatory Services (HERS)7 Vi var ca 25 st! Mycket nöjda deltagare. Några kommentarer: Allt var väldigt bra, informationen från Intertek samt gruppövningen efteråt. Jättebra föreläsare, tydlig och kunnig. Vi […]

Tema: Plast och plaståtervinning – Partnerevent

GRATIS WEBINAR! EXPERT/PARTNER inbjudan – paccedo AB, Recycling Den 23 juni kl 11.00 – 12.00 Den 23 juni är det dags igen, för tidningen Recyclings webbsända live scen. Då tar vi ett grepp om plastfrågan och plaståtervinning.– Hur ska vi göra för att plaståtervinningen ska öka? – Är vi bra på att efterfråga återvunnen plast? […]

ÅTERBLICK- TEMA: Avvikelsehantering -Avvikelseprocessen måste göra skillnad! onlinemöte

Expert/Föreläsare:  Magnus Bergström från Team Bergström & Hellqvist AB Vi var ca 30 deltagare, Återigen högt betyg på våra möten i Zoom. Sagt från deltagare “Konkret och koncist!” , “Härligt engagemang från Magnus”   AVVIKELSEHANTERING – Avvikelseprocessen måste göra skillnad!  Genomgång av följande: Magnus Bergström från Team Bergström & Hellqvist AB visade oss hur vi kan […]

ÅTERBLICK -TEMA: Hållbara transporter-vilka krav kan vi ställa? onlinemöte

👤TALARE/MEDLEM Johan Evertsson, Quality & Sustainability Manager på FoodTankers AB 👤TALARE/MEDLEM Camilla Eklöf,Nordic QA & Sustainability Manager at HAVI Sweden 👤GRUPPLEDARE Hållbarhetsnätverket, Thomas Bergmark, Bergmark Sustainability AB Johan Evertsson, Quality & Sustainability Maganger FoodTankers AB Camilla Eklöf, Nordic QA & Sustainability Manager at HAVI Sweden Gruppledare Hållbarhetsnätverket, Thomas Bergmark, Bergmark Sustainability AB 15 deltagare från […]

Återblick- TEMA: Nyheter i standarder- EU Ekologiskt- IFS Food – FSSC 22000- onlinemöte

TEMA: Nyheter i standarder- EU Ekologiskt- IFS Food – FSSC 22000- 6 maj Talare/revisorer:FSSC 22000- Anna Linse Löfgren, INTERTEKEU-Ekologiskt – Sophie Albrektsson, INTERTEKIFS Food – Jessica Eriksson, SAI GLOBAL/Valiguard 18 deltagare från olika företag deltog på denna träff. FSSC 22000 VER 5.1 började gälla den 1 januari, en stor förändring för certifieringsföretagen som måste ha […]